PUDING ROTI MARBLE 
Bahan A 
10 gm serbuk agar-agar cap bintang 
1 Liter air 
1 cawan gula 
Bahan B 7 keping roti [buangkan kulit dan koyakkan kecil] 
1 tin susu cair 
1 cawan air buah koktel atau peach 
1 s/k esen vanilla 
1 biji telur ayam 
Bahan C 
3 s/b tepung kastad + 5 s/b air 
2 s/b serbuk koko ] 
2 s/b air ] bancuh 
Cara 
1. Masukkan Bahan A dalam periuk dan masakkan sehingga mendideh. 
2. Blend halus Bahan B. 
3. Bancuhkan tepung kastad dan air dan masukkan dalam Bahan B 
4. Masukkan Bahan B dalam periuk Bahan A dan masakkan sehingga mendideh [nampak blup..blup gitu]. 
5. Tutup api dan bahagikan adunan pada 2 bahagian. 
6. Masukkan larutan koko dalam 1 bahagian yg berasingan dan biarkan 1 bahagian warna asal. 
7. Sediakan loyang dan tuangkan adunan plain dan coklat berselang seli mengikut beberapa lapisan yg disukai. Sejukkan. 



Tiada ulasan:
Catat Ulasan