3/4 cawan gula
6 cawan air
1 tudung esen vanila
1 tin susu carnation (bahagikan dua)
secubit garam
1/2 tupperware saki baki kek coklat
Cara Membuatnya
-Masakkan agar2 dengan air.
-Bila dah larut masukkan gula, masak hingga hancur.
-Masukkan separuh susu.
-Masukkan esen.
-Masak sampai mendidih.
-Sementara itu mesinkan baki separuh susu dengan kek coklat.
-Keluarkan sebahagian agar2 susu, masukkan dalam acuan separuh. Biarkan sejuk. Bila sejuk lorekkan sediki - tujuan untuk mencantumkan putih dan coklat.
-Baki separuh lagi agar2 susu, campurkan dengan campuran 6. (susu dan kek).
-Tuangkan separuh lagi bahagian acuan dengan agar2 campuran coklat.Sejukkan dalam peti ais.
dari;resepi.netd
Tiada ulasan:
Catat Ulasan