Bhn A
Air
Gula - ikut manis
Pewarna merah
4 keping roti
1 tbsp tepung kastad
Gula - ikut manis
1. Masak agar2 bersama air hingga agar2 larut.
2. Sambil tu blend roti bersama tepung kastad dan susu segar.
3. Masukkan bhn blend dlm periuk lain dan sendukkan 7 senduk agar2 yg telah larut ke dlmnya.
4. Masakkan diatas api sederhana sambil dikacau.
5. Tambahkan gula mengikut manis yg disukai. Ketepikan.
6. Agar2 yg masih berbaki tadi pula masukkan pewarna merah dan gula mengikut manis yg disukai.
7. Lapiskan agar2 mengikut kreativiti sendiri.
8. Sejukkan dlm fridge sebelum dihidangkan.
****Bila melapis agar2 pastikan satu2 lapisan tidak terlalu panas ( sejukkan sedikit ) baru dituangkan lapisan yg seterusnya...jika tidak lapisan akan bercampur
Untuk melekatkan antara 2 lapisan agar2 boleh dicucuk2 permukaan agar2 dgn garfu sebelum melapiskan lapisan seterusnya.
dari;as-hajar.foto
Tiada ulasan:
Catat Ulasan